Konferencija Kulturne mreže jugoistočne Europe

Fotografije uz članak 1
10.11.2014
           Pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Zagreba, od 6.do 9. studenoga na više lokacija održana je prva Konferencija Kulturne mreže jugoistočne Europe, s raznolikim programom.

           Suradnja na kulturnom, gospodarskom i turističkom planu između zemalja sa područja Jugoistočne Europe, kroz unaprjeđivanje postojećih i stvaranje novih projekata na svim poljima, dugoročni je cilj koordinacije udruga i lokalnih nositelja vlasti okupljenih pod agendom Kulturne mreže jugoistočne Europe.

Prva konferencija okupila je više od 200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije, Kosova, Crne Gore.

Bogati program konferencije obuhvatio je niz radionica, izložbi i nastupa brojnih izvođača svih grana umjetnosti, koji su u Zagreb došli s ciljem upoznavanja i promrežavanja, kao i zajedničkog osmišljavanja novih projekata. Snažan naglasak dan je kulturnom turizmu kao najbrže rastućoj i strateški najbitnijoj grani turističke industrije, ali i vrlo konkretnim gospodarskim projektima i suradnji.

Trodnevna događanja održana su na lokacijama u strogom centru Zagreba: Slovenski dom u Masarykovoj, vidikovcu Zagreb Eye na Trgu Bana Jelačića, te poznatim lokalima Cinkuš u Mletačkoj na Gornjem Gradu i Potepuh na gornjem platou tržnice Dolac.

Predsjednik HZPOU predstavio je „Šezdeset godina rada na stvaranju i očuvanju mreža kulture kroz pučka otvorena učilišta“. 

Datoteke uz članak
567.00 kB

O nama

Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta osnovana je 20. svibnja 1954. godine, kao Savez narodnih sveučilišta. U to vrijeme u Hrvatskoj je djelovalo 181 narodno sveučilište, čiji predstavnici su, na savjetovanju u siječnju te godine, istaknuli potrebu osnivanja udruge radi objedinjavanja interesa institucija koje su djelovale u različitim uvjetima.

Kontakti

Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta
10 000 Zagreb, Vlaška 65
Tel/fax: +385 1 4553 628; +385 1 4551 614
E-mail: hzpou@hzpou.hr; hznios@zg.htnet.hr