Povelja Republike Hrvatske Narodnom sveučilištu Dubrava

Fotografije uz članak 2
21.10.2013

Povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske predsjednik Ivo Josipović dodijelio je u srijedu, 9. listopada 2013. godine odlikovanja pojedincima i institucijama zaslužnima za izniman doprinos u sektoru kulture, športa, obrazovanja i znanosti. Odlikovanja su primili dvadeset i dva pojedinaca koji su se istaknuli svojim radom i zaslugama i šest institucija i udruga. Dodjeljujući priznanja predsjednik Ivo Josipović je istaknuo da je Hrvatska u posljednje dvadeset i dvije godine postigla zavidne rezultate.

Narodnom sveučilištu Dubrava je dodjeljena Povelja Republike Hrvatske , za iznimno i svestrano promicanje odabranih stvarnih i duhovnih vrednota hrvatske tradicijske i suvremene kulture i njeno približavanje široj europskoj javnosti, a u prigodi 55. obljetnice osnutka i uspješnog edukacijskog, kulturnog i umjetničkog djelovanja.

Dr. sc. Lucija Franić Novak odlikovana je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge za kulturu, iznimno i svestrano promicanje vrijednosti hrvatske tradicijske i suvremene kulture i njeno približavanje široj europskoj javnosti i svijetu.

O nama

Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta osnovana je 20. svibnja 1954. godine, kao Savez narodnih sveučilišta. U to vrijeme u Hrvatskoj je djelovalo 181 narodno sveučilište, čiji predstavnici su, na savjetovanju u siječnju te godine, istaknuli potrebu osnivanja udruge radi objedinjavanja interesa institucija koje su djelovale u različitim uvjetima.

Kontakti

Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta
10 000 Zagreb, Vlaška 65
Tel/fax: +385 1 4553 628; +385 1 4551 614
E-mail: hzpou@hzpou.hr; hznios@zg.htnet.hr