Prof. Mišo Drlić, dugogodišnji ravnatelj POU Antun Matija Relković, Nova Gradiška, otišao u zasluženu mirovinu

Fotografije uz članak 1
17.01.2013

Nakon četrdeset i jedne godine rada, dugogodišnji ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Antun Matija Relković iz Nove Gradiške, prof. Mišo Drlić otišao je u zasluženu mirovinu.

Prof. Drlić isticao se svojim radom u okviru Hrvatske zajednice pučkih otvorenih učilišta gdje je u više navrata biran za predsjednika Upravnog vijeća.

U dvadeset i četiri godine uspješnog vođenja Učilišta, iznimno nesebičnim radom prof. Drlić omogućio je i doprinio razvoju kulture i obrazovanja u Novoj Gradiški. Kroz 1340 manifestacija i programa, vrhunskih ostvarenja kazališne, glazbene, glazbeno-scenske, likovne, filmske kulture i književnosti posjetilo je više od 345 tisuća građana. U isto vrijeme, za kulturna ostvarenja i postignuća, posebno Osnovna glazbena škola u sastavu Pučkog otvorenog učilišta, primila je brojne nagrade i priznanja te osvajala najviša mjesta na Državnim natjecanjima. Zahvala za ostvareni rad i vrlo uspješnu suradnju s brojnim institucijama i pojedincima objavljena je na službenim stranicama Grada Nova Gradiška, u pismu koje je s pravom naslovljeno: "Doviđenja i čista petica, profesore!"

Datoteke uz članak
Doviđenja i čista petica, profesore! 183.16 kB

O nama

Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta osnovana je 20. svibnja 1954. godine, kao Savez narodnih sveučilišta. U to vrijeme u Hrvatskoj je djelovalo 181 narodno sveučilište, čiji predstavnici su, na savjetovanju u siječnju te godine, istaknuli potrebu osnivanja udruge radi objedinjavanja interesa institucija koje su djelovale u različitim uvjetima.

Kontakti

Hrvatska zajednica pučkih otvorenih učilišta
10 000 Zagreb, Vlaška 65
Tel/fax: +385 1 4553 628; +385 1 4551 614
E-mail: hzpou@hzpou.hr; hznios@zg.htnet.hr